CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σπανακοκεφτέδες

Σε κάποιο κήπο όμορφο, γεμάτο με σπανάκι, άνηθο, δροσερά κρεμμύδια, λάπαθα, γούλα...και ...και....ό,τι μπορείτε να φανταστείτε υπήρχε για να μαζέψουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι μας άρεσε. Εγώ, λοιπόν, αποφάσισα να μαζέψω φίλοι μου τα παρακάτω υλικά και να φτιάξω τους σπανακοκεφτέδες. Φρέσκα υλικά, γεμάτα αρώματα! Και από γεύση; Άλλο τίποτα.. Δοκιμάστε να με φάτε...Είμαι ο Σπανακοκεφτές σας!!
Ελάτε να πάμε να μαζέψουμε φρέσκα ζαρζαβατικά και να τους φτιάξουμε μαζί...Φύγαμε!


Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. αλεύρι απλό ή φαρίνα ή 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σοτάρουμε αυτά τα υλικά σε κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι λάδι, μέχρι να μαραθούν. Τα ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι ή τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει για να μπορούμε να το πλάσουμε. Το μείγμα μας πρέπει να πλάθετε, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερη φρυγανιά ή αλεύρι. Αφού κρυώσει, παίρνουμε μια πιατέλα, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πατάμε λίγο από πάνω. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, περιμένουμε να ζεσταθεί, αλευρώνουμε τους σπανακοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τους γυρίζουμε και από την άλλη. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και αφού τους τηγανίσουμε όλους, τους σερβίρουμε με πατάτες χοντρές, τυρί και μια ρακή. Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε στο αλεύρι του παναρίσματος λίγο σουσάμι.
                                                                              Στην υγειά σας και καλή σας όρεξη!
                                                                                                      Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου