CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη ...για μικρούς και μεγάλους!!

Έφτασε και η σταφιδόπιτά μας...όσοι και όσες θέλετε μπορείτε να την δοκιμάσετε, γιατί πράγματι αξίζει σε γεύση και είναι αρκετά γρήγορη... κάντε ένα καφεδάκι μέχρι να ψηθεί...μιλήστε στο τηλέφωνο με τις φίλες σας...με την μητέρα σας, αλλά ακόμα και με την πεθερά σας...μην ξεχάσετε όμως ότι υπάρχει μια πίτα στο φούρνο..χα!! χα!! ιδέες που σας λέω!!!
Τρέξε και εσύ και εσύ...και εγώ ακόμα στην κουζίνα  ολοταχώς, μια δοκιμή θα μας πείσει! Εγώ πάντως πάω κατευθείαν να την κάνω...μου ήρθε και μια λιγούρα όσο σας γράφω τη συνταγή!!




Υλικά:
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες είτε μαύρες είτε ξανθιές (τις αλευρώνουμε)
  • 1/2 φλιτζ. καφέ αλεσμένα καρύδια
  • 1 1/2 ποτήρι νερού με νερό
  • 1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα 
  • λίγο ξυσμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε  και όλα τα άλλα υλικά μας και τα χτυπάμε καλά-καλά. Στο τέλος αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα, τις ανακατεύουμε ελαφριά με το χέρι. Εάν τώρα θέλουμε ρίχνουμε 1 κουταλιά σουσάμι μέσα στο μείγμα ή κρατάμε και τις 2 κουταλιές και τις ρίχνουμε επάνω από το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο καλά ταψί ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι  και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Δοκιμάζουμε εάν είναι ψημένη η πίτα μας με τον κλασικό τρόπο, με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, εάν βγει στεγνό τότε είναι ψημένο. Το κόβουμε αφού κρυώσει σε κομμάτια και το κερνάμε.
                                 Καλή σας επιτυχία...και καλοφάγωτη....
                                                                    

                                                 Καλή σας όρεξη!

                                                           Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου