CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σπανακοκεφτέδες

Σε κάποιο κήπο όμορφο, γεμάτο με σπανάκι, άνηθο, δροσερά κρεμμύδια, λάπαθα, γούλα...και ...και....ό,τι μπορείτε να φανταστείτε υπήρχε για να μαζέψουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι μας άρεσε. Εγώ, λοιπόν, αποφάσισα να μαζέψω φίλοι μου τα παρακάτω υλικά και να φτιάξω τους σπανακοκεφτέδες. Φρέσκα υλικά, γεμάτα αρώματα! Και από γεύση; Άλλο τίποτα.. Δοκιμάστε να με φάτε...Είμαι ο Σπανακοκεφτές σας!!
Ελάτε να πάμε να μαζέψουμε φρέσκα ζαρζαβατικά και να τους φτιάξουμε μαζί...Φύγαμε!


Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. αλεύρι απλό ή φαρίνα ή 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σοτάρουμε αυτά τα υλικά σε κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι λάδι, μέχρι να μαραθούν. Τα ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι ή τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει για να μπορούμε να το πλάσουμε. Το μείγμα μας πρέπει να πλάθετε, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερη φρυγανιά ή αλεύρι. Αφού κρυώσει, παίρνουμε μια πιατέλα, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πατάμε λίγο από πάνω. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, περιμένουμε να ζεσταθεί, αλευρώνουμε τους σπανακοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τους γυρίζουμε και από την άλλη. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και αφού τους τηγανίσουμε όλους, τους σερβίρουμε με πατάτες χοντρές, τυρί και μια ρακή. Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε στο αλεύρι του παναρίσματος λίγο σουσάμι.
                                                                              Στην υγειά σας και καλή σας όρεξη!
                                                                                                      Μαριλένα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ρολάκια με σοκολάτα...μαρμελάδα..και.....!!!!!!!!!!

Τζωρτζίνα, ακόμα τα σάλια μου τρέχουν με τα ωραία σου ρολάκια!! Σήμερα θα έρθουμε όλοι στην κουζίνα σου, θα σε ακολουθήσουμε και θα φτιάξουμε τα ρολάκια σου έτσι όπως μου τα είπες, έτσι όπως τα έκανες...Έτσι όπως τα γευτήκαμε όλη η παρέα μαζί!!!
Φίλοι μου αγαπημένοι...Τρέξτε μαζί μου να πάρουμε τα υλικά και η Τζωρτζίνα, η ανηψιά μου, να ξέρετε ότι μας περιμένει!!!!
Ερχόμαστε!!!!!!


Υλικά:
  • 12 φέτες ψωμί του τόστ
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 4 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 15 φράουλες κομμένες 
  • 3 μπανάνες
  • μαρμελάδα, ό,τι γεύση σας αρέσει
  • άλειμμα σοκολάτας (μερέντα)
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν από το νερό και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες. Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και κόβουμε την κόρα γύρω-γύρω, αφού τις κόψουμε παίρνουμε το πλάστη μας και τις περνάμε να τις γίνουν λεπτές. Αλείφουμε τις μισές με την μαρμελάδα και τις άλλες μισές με την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε πρώτες τις φράουλες και στις άλλες μπανάνα. Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε τάπερ και στην κατάψυξή μας, όταν έχουμε κόσμο 15 λεπτά πριν τα βγάζουμε και τα ψήνουμε. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, χτυπάμε το αυγό με το γάλα σε ένα μπολ και τις περνάμε ίσα-ίσα να υγρανθούν ελαφριά. Βάζουμε σε ένα πιάτο τη ζάχαρη με την κανέλα και το ανακατεύουμε, βάζουμε το λάδι με το τηγάνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε μερικά ρολάκια να πάρουν χρώμα και τα γυρίζουμε αφού πάρουν χρώμα γύρω-γύρω. Τα περνάμε όπως είναι ζεστά από τη ζάχαρη με την κανέλα, κολλάει επάνω στα ρολάκια και κόβοντας την μπουκίτσα μας στο στόμα μας ρέει η σοκολάτα, η μαρμελάδα, τα φρούτα και ο ουρανίσκος μας θα τρελαθεί από τις γεύσεις.
                                      Καλή σας επιτυχία και προσοχή θέλω να μου στείλετε μερικά!!!
                                                                                            Μαριλένα

Σουβλάκια από κοτόπουλο..Κοτοσουβλάκια!

Έρχεται η Τσικνοπέμπτη, αλλά και όχι μόνο. Ας φτιάξουμε κοτοσουβλάκια! Μπορούμε να τα κάνουμε όποτε θέλουμε, σε γενέθλια, γιορτές, Κυριακές για κάτι γρήγορο, νόστιμο, αλλά και εύκολο, για μικρούς και μεγάλους! Μωρέ τα σάλια μου τρέχουν...Πάμε γρήγορα να αγοράσουμε τα υλικά και να τα φτιάξουμε...Θέλω τώρα να τα φτιάξω!! Ελάτε, κοπιάστε στο τραπέζι μου καλά μου φιλαράκια...και εννοώ φυσικά όλο τον κόσμο!!!!!!
Τρέχω για να μην περιμένετε.....Πάμε να καπνίσουμε τα σπίτια μας!!


Υλικά:
  • 2 πιπεριές κέρατα κόκκινες
  • 2 πιπεριές κέρατα πράσινες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • ξυλάκια για τα σουβλάκια
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη, για το τέλος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους, πλένουμε και κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους, ανάλογα με πόσο μεγάλα τα κάνουμε. Πιάνουμε ένα - ένα τα ξυλάκια για τα σουβλάκια και περνάμε πιπεριά, κοτόπουλο, κρεμμύδι, πιπεριά...και ξανά κοτόπουλο με 2-3 κομμάτια πιπεριά, τελειώνουμε το κάθε σουβλάκι μας με ό,τι θέλουμε εμείς, είτε πιπεριά, είτε ξερό κρεμμύδι....Το κάθε ένα όπως θέλουμε, διαφορετικό!
Παίρνουμε μια πιατέλα μεγάλη και τα αραδιάζουμε, ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι και τα γυρνάμε από όλες τις μεριές για να πιάσει το αλατοπίπερο καλά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κάνουμε και καμιά δουλειά ή απολαμβάνουμε τον καφέ μας. Τέλος, αφού έρθει η ώρα να τα ψήσουμε θα πιάσουμε να κάνουμε την μαρινάδα μας που θα τα βουτήξουμε μέσα για να τα ψήσουμε!!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα μας, το χυμό από το λεμόνι, λίγη πάπρικα και το λάδι, με πιρούνι το ανακατεύουμε καλά-καλά για να πάνε  να παντρευτούν όλες μαζί οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τα μυρωδικά. Με πινέλο τα αλείφουμε ένα -ένα τα σουβλάκια μας, θα τα αφήσουμε στην άκρη για λίγο και ετοιμάζουμε τα κάρβουνα, το γκρίλ ή τον φούρνο μας και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθούν τότε εγώ ρίχνω τη ρίγανη, στο τέλος, γιατί θέλω να μείνει το άρωμά της όπως είναι. Τα σερβίρουμε με πίτες για τα σουβλάκια μας, με πατάτες τηγανητές, γιαούρτι, κρεμμύδι, ντομάτα και φυσικά μπόλικη μουστάρδα.
                                                              Στην υγειά σας με καλούς φίλους και καλό κρασί!
                                                                     Καλή σας όρεξη και να περάσετε καλά!!!
                                                                                             Μαριλένα