Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κουλουράκια λαδιού με σπανάκι!

Είναι γρήγορα, νόστιμα, αλλά και εύκολα για κάθε ώρα και κάθε στιγμή της ημέρας. Αρέσουν σε μικρούς αλλά και μεγάλους, και κρατάνε για πολλές μέρες. Αν φυσικά σας περισσέψουν.
Μπορούμε να φτιάξουμε μπόλικες γεύσεις λαχανικών, αλλά και με ξηρούς καρπούς. Τα προσφέρουμε με τυριά διάφορα, αλλά και σκέτα.
Εσείς να  ξέρετε ότι σε 1 ώρα θα έχετε τα ποιο νόστιμα κουλουράκια από τα χέρια σας. Καλή σας επιτυχία!


Υλικά:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι απλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 100 γραμμάρια σπανάκι τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4  φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το σκουπίζουμε να μην έχει νερό. Παίρνουμε τώρα μια λεκάνη μεγάλη και βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά-καλά για να πάνε παντού τα υλικά, ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και το ψιλοκομμένο μας σπανάκι. Τα ζυμώνουμε να έχουμε μια ελαστική ζύμη, έτσι ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε και να κάνουμε τα κουλουράκια μας. Αφήνουμε όπως όλες τις ζύμες μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τα κάνουμε είτε στρογγυλά, είτε μακρουλά όπως τα κριτσίνια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, θέλουν περίπου 15 λεπτά, παίρνουν χρώμα και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε. Μπορούμε αφού κρυώσουν εντελώς να τα διατηρήσουμε σε κουτί που θα το σφραγίσουμε καλά.
Μη μου πείτε ότι σας κούρασα;
                                                                                                        Καλή σας επιτυχία...
                                                                                                          Καλή σας όρεξη!
                                                                                                              Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου