Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κρέπες.....

Κρέπες για όλες τις ώρες...Για όλες τις μέρες..Για το πρωί, το απόγευμα, το μεσημέρι με γέμιση και στον φούρνο...Αλλά και το βράδυ με όμορφη παρέα!!
Για τις γιορτές....Για γενέθλια....και για...για.... Πάμε να τις κάνουμε μαζί με την Πάμελα...Δική της ιδέα είναι, μόνη της τις έφτιαξε..Είναι γρήγορες...Εύκολες και πεντανόστιμες αγαπημένοι φίλοι μου!! Απολαύστε τις και δεν θα χάσετε.............Αξίζουν πολλά...
Σε ευχαριστούμε καλή μου Πάμελα από καρδιάς !!!


Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 και 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 βανίλια, για γλυκές κρέπες
  • βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε καλά-καλά τα αβγά μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και τη βανίλια, εάν φτιάξουμε γλυκές κρέπες αλλιώς την παραλείπουμε ή προσθέτουμε στο μισό μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα. Κοιτάζουμε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και το αφήνουμε περίπου για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε τώρα ένα τηγάνι, ανάβουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο του. Περιμένουμε  να ζεσταθεί καλά το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Κουνάμε το τηγάνι εδώ και εκεί να πάει το μείγμα παντού, αφήνουμε να πάρει χρώμα βγάζοντας μικρές φουσκάλες, πάει να πει ότι είναι έτοιμη η κρέπα για να τη γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη, τη βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Βουτυρώνουμε ξανά το τηγάνι μας και κάνουμε τα ίδια μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα μας ...Βάζουμε την μια κρέπα επάνω στην άλλη. Αφού τις τελειώσουμε μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε επάνω και να τις απολαύσουμε, ή τις γεμίζουμε και τις κάνουμε ρολάκια με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση!! Μπορούμε να κάνουμε με αυτές τις κρέπες 10000000 ιδέες διαφορετικές!
                                                                                                     Καλή σας επιτυχία!
                                                                                                           Μαριλένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου