CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Χταπόδι πιλάφι...... Χταποδοπίλαφο!!...

Ποιο από όλα τα φιλαράκια μου εδώ μέσα δεν τρώει το χταπόδι;....Το πιλάφι;...Όλοι τα τρώτε;..Τότε τι κάθεστε;.. Ε!! Πάμε παρέα στην κουζίνα μου, μικροί και μεγάλοι να το ψήσουμε όλοι μαζί...Να το γευτούμε και να πάρει μια άλλη γεύση, διαφορετική ο ουρανίσκος μας για σήμερα!!!
.Μύρισε θάλασσα...


Υλικά:
  • 1-2 κιλά χταπόδι
  • 3 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 3-4 κ.σ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό και ανοίγουμε τη κουζίνα μας σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τη δάφνη. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση βάζουμε και το ρύζι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά...Προσοχή να μην σας κολλήσει.

Εάν τώρα θέλετε να το κάνετε κόκκινο, προσθέτετε:
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2-3 ντομάτες τριμένες
Και το νερό που θα  βάλετε θα είναι λιγότερο, γιατί η ντομάτα θα σας βγάλει μπόλικο ζουμί για το ρύζι σας!!! Αυτό τώρα το κανονίζετε με το μάτι! Ετοιμάστε μια σαλάτα χωριάτικη και μπόλικο φρέσκο ψωμί...Μη ξεχάσετε το κρασάκι σας...Στην υγειά σας!
                                                                                              Καλή σας όρεξη!!
                                                                                                   Μαριλένα!!

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καλό Πάσχα!!!






Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Burger...για μικρά και μεγάλα παιδιά...χα!χα!!!

Είναι γρήγορο...είναι νόστιμο...είναι για όλες τις ώρες...έχει ό,τι γεύσεις μπορεί κανείς να φανταστεί.....Τι;...Μα τα χάμπουργκερ..Burger...με ψωμί ..μπιφτέκι....
Τα κάνετε, τα τρώτε ή τα βάζετε στην κατάψυξη σας και μπαμ όποτε θέλετε τα ψήνετε και τρώτε κάτι από τα χέρια σας και ξέρετε τι έχετε βάλει μέσα!!. Μην ξεχνάτε να βάζετε μέσα προϊόντα καλής ποιότητας και φρέσκα. Είπαμε για μικρά, αλλά και για μεγάλα παιδιά!!


Υλικά:
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια από τον φούρνο
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 3-4 πατάτες, τηγανητές
  • 2-3 κομμάτια μπέικον
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 τυρί σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα μαρούλι πλυμένο
  • μουστάρδα, όση θέλετε
  • μπιφτέκια που έχετε ετοιμάσει εσείς με τα χεράκια σας

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε τα μπιφτέκια όπως σας έχω δείξει (πατήστε πάνω στη λέξη μπιφτέκια στα υλικά για να δείτε τη συνταγή) και εάν θέλετε συντηρείτε κάποια από αυτά για μελλοντική χρήση. Παίρνετε ψωμάκια στρογγυλά από το φούρνο ειδικά για τα Hamburger και τα ανοίγετε στη μέση. Τα ψήνετε στην τοστιέρα σας  λίγο και μετά τα γεμίζετε με ό,τι γεύση θέλετε. Στο τέλος πριν φάμε τα burger μας, βάζουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά έτσι είχα μάθει από τη μαμά μου και έτσι τα συνεχίζω!..Μπορείτε να έχετε μπόλικα ψωμάκια στο τραπέζι για τα γενέθλια ή την γιορτή που θέλετε να κάνετε και να σας λένε τι θέλει το κάθε άτομο να του βάλετε μέσα για να το φάει, το ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα και ...
                                  Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!
                                Μαριλένα

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Παντζάρια ...σε βάζα ...

Παντζάρια υπάρχουν τώρα φρέσκα και μπορούμε με εύκολο και γρήγορο τρόπο να κάνουμε παντζάρια σε βάζα για να έχουμε κάθε στιγμή και ώρα έτοιμα. Γιατί να μην κάνουμε να δώσουμε και στα κουμπαράκια μας;..Στα καλά μας φιλαράκια; Εγώ, όποτε μπορώ και έχω ώρα, κάνω μερικά βάζα και άμα έρθουν φίλοι, γνωστοί ή ακόμα και για εμάς βγάζω από ένα βάζο όσα θέλω και έτοιμααα.....


Υλικά:
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα παντζάρια πολύ καλά και κόβουμε τη ρίζα του και το σκληρό μέρος επάνω και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε 2-3 βάζα. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες και τις προσθέτουμε στα βάζα ανάμεσα στα παντζάρια, ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε τα λαχανικά με το λάδι. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος και αφήνουμε για 2-3 ημέρες προτού τα χρησιμοποιήσουμε. Αφού ανοίξουμε τα βάζα συντηρούμε στο ψυγείο ό,τι απομείνει.Αξίζει τώρα που υπάρχουν  στην αγορά να κάνουμε για να έχουμε βέβαια υπάρχουν συνέχεια αλλά νομίζω ότι αυτή την εποχή είναι ποιο  νόστιμα ...Είναι τέλεια!!
                                                                                      Καλή σας επιτυχία!
                                                                                                 Μαριλένα