CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ρώσικη σαλάτα...αυθεντική του Νίκου

Πρωί Κυριακής, χτυπά το τηλέφωνό μου και ήταν τα παιδιά μου!!:
-Μαμά να έρθουμε για φαγητό;
-Φυσικά!!!...Το ρωτάτε;
-Ωραία μαμά!!... Εσύ θα βάλεις το φαγητό και εμείς θα βάλουμε τη σαλάτα!!
-Καλά....
Κυριακή  μεσημέρι....
-Έκπληξη!!..Κάναμε με τον Νίκο ρώσικη σαλάτα...
-Δεν το πιστεύω!!
-Πίστεψέ το...σου έχουμε φωτογραφίες και τη συνταγή...
Τη δοκίμασα και ήταν τρομερή!!
Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε για τη Ρώσικη σαλάτα σας λέω!!



Υλικά: 
  • 5-6 πατάτες βραστές και κομμένες
  • 1 φλιτζάνα αρακά βρασμένο
  • 5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα
  • 6-7 φέτες ζαμπόν κομμένο
  • 1 βάζο μαγιονέζα
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (220 γραμμάρια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα
  • 5 αβγά βρασμένα και κομμένα


    Εκτέλεση:

    Βράζουμε τις πατάτες, τα αβγά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε και τον αρακά και τον σουρώνουμε, σουρώνουμε και τα αγγούρια της κονσέρβας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα κόβουμε και αυτά κομμάτια σε μικρούς κύβους. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το κομμένο ζαμπόν, τα αβγά, τις πατάτες, τα αγγούρια, τον αρακά και τα ανακατεύουμε με προσοχή να μην τα λιώσουμε. Στο τέλος βάζουμε την μαγιονέζα και το γιαούρτι,το πιπέρι  και αλάτι  όσο θέλετε. Ανακατεύω ξανά,την βάζω για λίγο στο ψυγείο και σε λίγο την προσφέρουμε...την γευόμαστε και την απολαμβάνουμε γενικά!!
                                                          Δοκιμάστε την και θα δείτε την νοστιμιά της αξίζει!!
                                                                   Καλή σας επιτυχία .... Μαριλένα.


    Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

    Ομελέτα....η πιο γρήγορη

    Ομελέτα...όπως εκείνα τα παλιά, τα όμορφα χρόνια, που είχαμε τα φρέσκα μας αβγουλάκια από το κοτέτσι της γιαγιάς ή ακόμα και σε πολλά σπίτια τα δικά μας αβγουλάκια και ήταν η πραγματική μας λιχουδιά!!..Τώρα μάθαμε να κάνουμε ομελέτες από 5-6 διαφορετικά πράγματα μέσα και να την έχουμε αλλάξει εντελώς!!.. Εδώ τώρα θέλουμε μια πραγματική ομελέτα, όπως τα παλιά εκείνα τα χρόνια...Τρέχουμε να πάμε να την φτιάξουμε...Αβγά έχουμε όλοι στο ψυγείο μας;


    Υλικά:
    • 8 αυγά
    • 1-2 κ.σ. βούτυρο
    • 3 κ.σ. νερό
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε μεγάλο τηγάνι που έχουμε στη φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν έχει πήξει τη γυρίζουμε με ένα πιάτο σιγά σιγά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις δούμε ότι είναι ψημένη αφήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα.Τη σερβίρουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας ...μπόλικο ψωμί...και καλή παρέα φίλοι μου!!
                                                             Καλή σας όρεξη....Μαριλένα!


    Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

    Σοκολατάκια της Πάμελας...τα πιό γρήγορα!!

    Σας κέρασα και σας ξανακέρασα...Σας τα πρόσφερα και σας τα ξαναπρόσφερα!!....Εεεεε!!!..Καλά να πάθω τότε. Μου ζητήσατε λοιπόν και εσείς τη συταγή αυτή...Και εγώ αμέσως σας την χαρίζω από  καρδιάς. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε ό,τι και όπου κι αν πάτε!!...Αλλά και σε ένα κουτί στο γραφείο σας σε κάποιο συρτάρι .... και να τα απολαμβάνετε όποτε θέλετε κάτι να φάτε, δεν θα είναι και άσχημα...Τα πάχη μου, τα κάλλη μου!!
    Είναι τα πιο γρήγορα σοκολατάκια!!!!. 
    Τα πιο νόστιμα, αλλά τα τα πιο όμορφα, γεμάτα αγάπη από τα χεράκια της μικρής μου!!!..Σας τα κερνάει...





    Υλικά:
    • 340 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
    • 30 περίπου φουντούκια
    • 2 διαφορετικές θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια


    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν -μαρί και σε σιγανή φωτιά για να μην μας καεί και γίνει κάρβουνο...εδώ θέλει προσοχή! Αφού λιώσει έχουμε τα φουντούκια ολόκληρα και τις θήκες, βάζουμε σε κάθε άνοιγμα της θήκης ένα φουντούκι και τα γεμίζουμε με την λιωμένη σοκολάτα!!
    Αυτό είναι ...στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε από τις θήκες και τα απολαμβάνουμε!!
                                                                     Καλή σας επιτυχία και καλοφάγωτα!!
                                                                                     Μαριλένα!

    Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

    Κοτοσαλάτα με πιπεριές...και ....

    Σας περίσσεψε βραστό κοτόπουλο και δεν έχετε τί να το κάνετε;..Εγώ σας βρήκα αμέσως λύση για μια γρήγορη!!..Εύκολη!...Νόστιμη!..Κοτοσαλάτα της θείας Πόπης!!..Χθες το βράδυ την έφαγα σπίτι της..ουαου...τέλεια και χωρίς κόπο!!!..Η θεία Πόπη μας έδωσε τη συνταγή της λοιπόν για να σας τη δώσω και εγώ και να τη δοκιμάσετε!!
    Φίλοι μου, καιρός να σταματήσω τη φλυαρία μου και να σας γράψω την συνταγή!!!.. Κάντε τη...Δοκιμάστε τη...Γευτείτε τη...και τα λέμε, καλή σας επιτυχία φιλαράκια μου αγαπημένα!!


    Υλικά:
    • 1/2 κοτόπουλο βρασμένο, το κόβουμε με το χέρι μας ( όσο σας έχει περισσέψει...ίσως και παραπάνω )...
    • 1 κ. σ. μουστάρδα
    • 1 κονσέρβα μανιτάρια 
    • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
    • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
    • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
    • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
    • αλάτι, πιπέρι
    • 1 βάζο μαγιονέζα...περίπου 500 γραμμάρια
    • 1 κ.σ. λάδι

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και τις σουρώνουμε καλά σε τρυπητό, να φύγουν τα νερά εντελώς για να μη μας χαλάσει η κοτοσαλάτα μας. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε και τα έχουμε σουρώσει καλά-καλά, τα ανακατεύουμε να φύγουν εντελώς τα υγρά τους και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε.. Έτοιμα για να μπούνε μέσα στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να πάνε παντού οι γεύσεις. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε για λίγο και ελαφριά την κοτοσαλάτα.
    Τη βάζουμε στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε!!
                                                                                    Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!!
                                                                                                        Μαριλένα