CHOOSE YOUR LANGUAGE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σφολιάτα με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα (για τον Γιώργο) - Ρολά γεμιστά

Καλό σας μήνα με ένα γλυκάκι.....
Θέλω λίγη σοκολάτα αλλά όχι σκέτη με κάτι άλλο και φυσικά λίγο παγωτό, κανένα ξηρό καρπό και ε και….ζητάω πολλά;;...όχι φυσικά είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που αγαπάει ότι έχει μέσα σοκολάτα!!!... αγάπη μου!
Μέρα που είναι βαριέμαι όμως να πάω και για ψώνια οπότε ότι υπάρχει στο ντουλάπι μου, στο ψυγείο μου κάτι θα καταφέρω να κάνω νόστιμο να τα φάμε μαζί με τον Γιώργο και με ένα καφέ, έχει καλό καιρό οπότε θα του κάνω μια σπέσιαλ έκπληξη, ξέρω ότι θα του αρέσει και θα το θυμάται αρκετό καιρό!! Άντε για σένα πάλι θα κάνω τη μαγείρισσα, τι άλλο θα μπορούσα να σου κάνωωωω;;Παιδιά, είδα έχω σφολιάτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες μα και παγωτό με διάφορες γεύσεις, πάω τρέχοντας να το ετοιμάσω, ένα τον έχω ας τον  ευχαριστήσω, αυτός ότι ζητήσω αμέσως το έχω στα πόδια μου, εγώ λοιπόν δεν πρέπει να του κάνω κάτι ;;

Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 σοκολάτες
  • 1 φλιτζάνι με διάφορους ξηρούς καρπούς
  • 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνω τη σφολιάτα μου, κόβω τη σοκολάτα σε ραβδάκια, βάζω τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους κάνω σχεδόν σκόνη. Έτσι είναι όλα έτοιμα, έως ότου η σφολιάτα μου είναι έτοιμη.
Ανοίγω το φούρνο μου  στους 190 βαθμούς, απλώνω τη σφολιάτα μου στον πάγκο και την κόβω σε λουρίδες, πάχους περίπου 10 εκατοστά, ρίχνω λίγο από τους ξηρούς καρπούς και κρατάω χωριστά 1 κουταλιά της σούπας, βάζω ένα κομμάτι από την κομμένη σοκολάτα και το κάνω ρολό, ρίχνω από πάνω από τα ρολάκια που έχω κάνει λίγο από τους ξηρούς καρπούς που έχω κρατήσει, βάζω τη λαδόκολλα στο ταψί μου και αρχίζω να τα βάζω στη σειρά, σε απόσταση γιατί φουσκώνουν και δεν θέλουμε να μας κολλήσουν. Μόλις γεμίσει το ταψί μας το βάζουμε στο φούρνο (πριν τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου έξω), θέλουμε ο φούρνος μας να έχει θερμοκρασία όσο πρέπει για να ψηθεί  και να φουσκώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΩΣ, Η ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ, αλλιώς το έχουμε χάσει το παιγνίδι. Τα ψήνω στους 190 βαθμούς για περίπου 30- 40 λεπτά, να έχουν πάρει χρώμα και να είναι ψημένα από κάτω και από μέσα. Τα έχω τώρα έτοιμα, πηγαίνω να κάνω την έκπληξη μου γρήγορα-γρήγορα, έχω έτοιμο παγωμένο καφέ με μπόλικα παγάκια, τα πιατάκια μου έτοιμα, βάζω το παγωτό και δίπλα τα ρολά που είναι ζεστά, λιώνει η σοκολάτα και ρέει επάνω στο παγωτό, πηγαίνω στο μπαλκόνι  και  Θεέ μου τη απόλαυση !!!!  Βλέπω να το τρώει και το ευχαριστιέται κάντε και εσείς μία τέτοια έκπληξη, αξίζει γιατί θα το γευτείτε και εσείς μαζί με το άτομο που θα σας κάνει παρέα όσο για παιδικά πάρτι είναι τέλειαααα!!

Καλά να περάσετε και που ξέρετε;;  θα τα ξανακάνετε…σας το λέω εγώωωω…
                                                           Μαριλένα

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πως θα διατηρήσουμε τις μελιτζάνες για όλο το χρόνο



Τώρα που υπάρχουν τόσες πολλές μελιτζάνες και η τιμή τους είναι σχετικά χαμηλή, θα μπορούσατε να τις κάνετε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να έχετε για περίπου ένα χρόνο. Πώς; Μ' ένα πολύ απλό τρόπο!Λοιπόν, θα αγοράσετε τις μελιτζάνες, ή θα σας δώσουν και από το μποστάνι τους οι φίλοι σας και εσείς θα τις κάνετε μάνι-μάνι  για την κατάψυξή σας.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες μας και τις σκουπίζουμε έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου νερό επάνω τους. Τις κόβετε σε ότι μέγεθος θέλετε, ανάλογα τις συνήθειές σας, θα ανάψετε τον φούρνο σας και θα βάλετε σε κάθε ταψί που θα χρησιμοποιήσετε μια λαδόκολλα. Θα πάρετε ένα πινέλο και θα τις λαδώσετε μόνο με λίγο λάδι, θα τις βάλετε στη σειρά στο ταψί σας και θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου από την μία μεριά και από την άλλη μεριά το ίδιο. Θα τις βάλετε επάνω σε χαρτί κουζίνας να  κρυώσουν και μετά να έχετε το δοχείο να τις βάλετε στην σειρά, ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ!! Μετά θα τις φυλάξετε στη κατάψυξη και θα βγάζετε την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που είναι να μαγειρέψετε. Μουσακά; Τηγανιτές; Γεμιστές με λουκάνικα; Γεμιστές με φέτα; Και… και… σε τόσες πολλές συνταγές που θα θέλετε.
                                            
Καλή σας επιτυχία.
                                                                   Μαριλένα

Πιπεριές κέρατα κόκκινες, στη σχάρα με ανθό αλατιού



Σήμερα  έκανα κάτι κόκκινες πιπεριές κέρατα στη σχάρα που ΄ταν σαν γεύση μούρλια γι’ αυτό και εγω θα σας πω τη συνταγή και κάντε τις…δεν θα χάσετε από γεύση και από γρηγοράδα άλλο τίποτα!!! Αν έχετε αναπάντεχες επισκέψεις αυτή η συνταγή είναι και γρήγορη και πολύ νόστιμη για μεζεδάκι, θα είναι τέλειες με λίγο κρασάκι και τη παρέα σας!!

Υλικά:

  • 6 κόκκινες πιπεριές μεγάλες κέρατα
  • 1 κουταλιά του καφέ λάδι 
  • 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι ανθού (αν δεν έχετε βάλτε χοντρό αλάτι ή απλό)
  • 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση: 

Τις πλένω και τις σκουπίζω καλά, να μην είναι καθόλου βρεγμένες, ανοίγω το φούρνο μου στους 200 βαθμούς (στο ΓΚΡΙΛ). Παίρνω ένα ταψί και στρώνω τη λαδόκολλα μου, με ένα μαχαίρι τις κάνω μια χαρακιά από 2 μεριές, ίσα-ίσα που τις ακουμπάω, με το δάχτυλο μου, παίρνω λίγο λάδι και τις λαδώνω ελαφριά όλες τις πιπεριές μου, τους ρίχνω από πάνω το αλάτι και τις βάζω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, να δείτε να έχουν πάρει χρώμα. Τις γυρίζω και από την άλλη μεριά. Τις κλείνω και αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζω και τις βάζω σε ένα πιάτο με λίγο λάδι και μπόλικο ξύδι. Αυτό ήταν φίλοι μου, είναι σκέτες κόλαση στη γεύση.
                                                                       Καλή σας όρεξη με ένα ποτήρι κρασί!!!
                                                                                     


Πως μπορείτε να διατηρήσετε τις κόκκινες πιπεριές κέρατα για 1 μήνα στο ψυγείο σας;;

Κάντε αρκετές με τον ίδιο τρόπο και αφού κρυώσουν τις βάζετε σε ένα μπολ με αρκετό ξύδι έτσι ώστε να σκεπάζονται και κλείστε καλά το μπολ σας, όταν θέλετε να τις γευτείτε θα βάλετε το λάδι μόνο γιατί θα έχουν πιει μπόλικο ξύδι ,εάν τώρα εσείς θέλετε (γούστα είναι αυτά), βάλτε και άλλο ξύδι, όμως δοκιμάστε τις και μετά!!!
                                                                              
                                                                                                                     Μαριλένα




Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κουνέλι με σάλτσα σκόρδου και δάφνης

Το κουνέλι τρώγετε από όλους σχεδόν και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πάρτε και το δικό μου, αν και σας έχω δώσει και άλλη συνταγή...μην το ξεχνάτε..ψάχνοντας θα την βρείτε.Κουνελάκι με μια τέλεια σάλτσα και φυσικά πεντανόστιμη, σας λέω από τώρα να έχετε μαζί σας μπόλικο φρέσκο ψωμί μαζί σας!!


Υλικά:
  • 1 κουνέλι,κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτές
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκόρδο μικρό
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί γλυκό 
  • 3 φύλλα δάφνης 
  • ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρεμμύδι
Εκτέλεση:

Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπωλ ή λεκάνη. Ρίχνουμε νερό και ξύδι μισό μισό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα κομμάτια, τα φύλλα δάφνης και 3 σκελίδες από το σκόρδο. Την επόμενη μέρα βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε σουρωτήρι  να στραγγίξουν καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι  και ανάβουμε τη φωτιά όχι δυνατή, να είναι μέτρια. Όταν κάψει, βάζουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Στο τηγάνι που είχαμε πριν το κρέας, όπου έχουμε αφήσει λίγο λάδι  ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κρασί,το πελτέ και τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας, ανάβουμε το μάτι, προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του. Ένα ψωμί παρακαλώ και μερικές τηγανιτές πατάτες!!!
                                                     Στην υγειά σας με ένα κρασάκι και καλό παρέακι!!!!
                                                                        Καλή σας όρεξη.

                                                                            Μαριλένα

Γλάσο σοκόλατας



Μια ερώτηση απλή θα κάνω σε όλους!!! Είναι κάποιος που μπορεί να ζήσει χωρίς ΣΟΚΟΛΑΤΑ;;; όχι πέστε μου!Γι' αυτό και εγώ σας δίνω συχνά-πυκνά γλυκά με πρώτη ύλη το κακάο, τη σοκολάτα και γενικά οτιδήποτε μπορεί να γίνει σοκολατένιο γλυκό.
Είπα λοιπόν σήμερα να σας δώσω ένα απλό γλάσο και μερικές ιδέες για επικάλυψη όπως στα γλυκά σας, στα μπισκότα σας, στις τηγανίτες σας σε μπόλικα φρέσκα φρούτα που ούτε θα μπορούσατε να φανταστείτε, λέω τώρα εγώ!!!


Υλικά:

  • 240 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 190 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια την σοκολάτα μας, την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε με προσοχή, χωρίς να την ψήσουμε ή την κάψουμε. Την ρίχνουμε επάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, την ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και είναι έτοιμη να την ρίξουμε επάνω σε ένα κέικ ή επάνω σε φρέσκα φρούτα παρέα με παγωτό κρέμα, είναι σκέτος πειρασμός!!! 

                                                       Καλή σας απόλαυση!!!
                                                                 Μαριλένα

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού με αμπερόριζα…το άρωμα..



Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες που γιορτάζουμε σήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ !! Και επειδή γιορτάζω και εγώ σήμερα είπα να σας κεράσω το πιο γλυκό-γλυκό του Καλοκαιριού το σταφύλι. Θέλω να σας ευχαριστήσω και από καρδιάς όλους και όλες εσάς που με ακολουθείτε και που μαγειρεύετε μαζί μου, που με πήγατε στα ύψη , περάσαμε τα 37.000 άτομα!!! Τι να σας πω;;;…Ελλάδα! Αμερική! Κύπρος! Φιλανδία! Νορβηγία! Αφρική! Πολωνία! Βουλγαρία! Ουκρανία! Ουγγαρία! Ηνωμένο Βασίλειο! Κίνα! Ολλανδία! Ρωσία! Αγγλία! Γερμανία! Αλβανία! Ισπανία! Αυστραλία! Και….Και…..ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!
Θα σας κεράσω λοιπόν το γλυκάκι μου :


Υλικά:

  • 1 κιλό ρώγες από σταφύλι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 μέτριο λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2-3 φύλλα αμπερόριζα (εάν σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά-καλά τις ρώγες από τα σταφύλια (προσοχή να μην σας σπάσουν), τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περίσσια νερά, τώρα  παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, τα βάζουμε μέσα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Ανάβουμε τη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), να πάρουν βράση. Δεν το ανακατεύουμε το γλυκό μας  απλώς κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μας για να μη μας σπάσουν οι ρώγες, αφαιρούμε τον αφρό με μία κουτάλα που να έχει τρύπες και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην σας κολλήσει. Την κατσαρόλα την βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το γλυκό μας μέχρι και την επομένη (εάν βιάζεστε μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να το συνεχίσετε  και να το τελειώσετε την ίδια μέρα), το σκεπάζουμε μόλις κρυώσει και το αφήνουμε στην άκρη. Την άλλη μέρα προσθέτω την αμπερόριζα και το ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν αρχίζει να δένει το σιρόπι ρίχνω το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι, αφαιρώ τυχόν και άλλο αφρό εάν κάνει. Το δοκιμάζω και εάν είναι έτοιμο το κατεβάζω από τη φωτιά, το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στα βάζα που έχω έτοιμα για αποθήκευση. Τα τοποθετώ σε σκοτεινό μέρος για να έχω όλο το Χειμώνα. Όταν ανοιχτεί θα το βάλετε στο ψυγείο, το κουτάλι που θα βάλετε να φάτε μην το βάλετε ξανά στο γλυκό από το στόμα σας γιατί τότε το χάσατε, θα σας μουχλιάσει.
Πιστεύω να σας αρέσει και να το φτιάξετε, καλή σας επιτυχία και..
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

                          Μαριλένα

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κύβοι από λαχανικά και χόρταρικά ( για τα φαγητά μας )



Σας έχω πει  ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ κύβους έτοιμους στα φαγητά μου τους φτιάχνω μόνη μου και σε μεγάλη ποικιλία τους οποίους τους έχω στην κατάψυξή μου και κάθε στιγμή που θα μου χρειαστεί και σε πολλά φαγητά ακόμα και σε χυμούς.

Θα σας πω τώρα πως κάνω τους κύβους μου από τα διάφορα κρέατα, δεν είναι τίποτα το φοβερό και το δύσκολο, κάντε τω και γράψτε μου κάτω από τα σχόλια της κάθε συνταγής ότι θέλετε να μάθετε περισσότερα για οτιδήποτε  σας ενδιαφέρει  και εγώ φυσικά θα σας απαντήσω  με μεγάλη μου χαρά.

Λοιπόν...



Κύβοι από χορταρικά


  • 2-3 καρότα( τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 3 κομμάτια)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια( τα κόβουμε και αυτά στα 2 κομμάτια)
  • 2-3 ντομάτες ( τις πλένουμε και τις κόβουμε στα 2 κομμάτια την κάθε μία)
  • 1 μάτσο μαϊντανό ή σέλινο( ανάλογα για που τους θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε μισούς- μισούς)
  • αλάτι,πιπέρι

Όλα αυτά τα υλικά τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό (λίγο παραπάνω από τα χορταρικά σας) και τα αφήνετε να βράσουν καλά-καλά μέχρι να λιώσουν, αφού είναι έτοιμα τους ρίχνετε το αλάτι που θέλετε και το ανάλογο πιπέρι, τα αφήνετε τα κρυώσουν και τα σουρώνετε ή τα περνάτε στο μούλτι σας και τα πολτοποιείτε μετά βάζετε και το ζουμί τους, τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στους παγοθήκες  σας και στην κατάψυξη του ψυγείου σας.
                                                   Καλή σας επιτυχία.
                                                                   Μαριλένα


 

*Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τους κύβους αυτούς που θα κάνετε:

Για να μην ξεχνάτε ότι έχετε βάλει το αλάτι και σας βγει το φαγητό σας αλμυρό μπορείτε να μη βάλετε το αλάτι  και το πιπέρι και το βάζετε όταν μαγειρεύετε στο φαγητό σας.
Μπορείτε να βάλετε διάφορα κρέατα μαζί και να έχουν οι κύβοι σας πολλές γεύσεις μαζί από διάφορα κρέατα, είναι πολύ νόστιμοι και έτσι τους έχω δοκιμάσει.
Το άλλο που μπορείτε να κάνετε να βάλετε μαζί με το κρέας που εσείς θέλετε και λαχανικά που αρέσουν σε σας.
Τους κύβους αυτούς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολλά φαγητά όπως σάλτσες, μακαρονάδες, σούπες, στα φασόλια τα δροσερά, παίρνουν μια καταπληκτική γεύση, μπορείτε να τους κάνετε τους κύβους σας και πιο μεγάλους από ότι είναι τα παγάκια που σας λέω εγώ.
Τις κρύες μέρες του Χειμώνα μπορείτε να τους βάλετε σε φλυτζάνια με μπόλικο λεμόνι και είναι μια ωραία συντροφιά κοντά στο τζάκι σας. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με δουλειά μιας ώρας. Εάν τώρα έχετε χύτρα, όλα αυτά τα βράζετε για 20 με 25 λεπτά μόνο. Αυτά προς το παρόν για τους κύβους, εάν κάνω κάτι άλλο θα σας το γράψω.
                                                    Καλή δουλειά με τους κύβους σας  και καλή σας όρεξη.
                                                                               Μαριλένα